Bindingsangst oplossen

David en Arjan hebben hierover een interessante vraag ontvangen van Sanne. Zij zegt: “Na een intensieve datingsperiode van een half jaar heeft de man er geheel onverwachts een punt achter gezet. We matchen enorm goed met elkaar, waarbij vanuit vriendschap liefde is ontstaan. We deelden dezelfde passies, we praatten over van alles en hadden voldoende intimiteit. Nog nooit heb ik mij zo goed bij iemand gevoeld en ik was ervan overtuigd dat ik met hem verder wilde. Toch durft hij niet de volgende stap te nemen, oftewel een naam aan onze relatie te geven. Hij zegt enorm angstig te zijn en durft het niet aan, want het zou zomaar mis kunnen gaan mits we gaan samenwonen.”

Voor Sanne is het volstrekt onduidelijk waar die angst vandaan komt. Haar vriend wil zich graag settelen, maar hij staat er niet zo in als Sanne als het gaat om samenwonen. Daarom vraagt zij zich het volgende af: “Moet ik hem de tijd gunnen om alles op een rijtje te zetten? Of moet ik hem laten gaan en dit afsluiten ondanks dat ik zoveel van hem houd?”

In onderstaande video delen David en Arjan waarom Sanne haar liefde onbewust wegjaagt en wat ze beiden kunnen doen om gezien en begrepen te worden door elkaar. De oplossing voor bindingsangst – of gaat het eigenlijk om verlatingsangst? – is eenvoudiger dan je denkt!