De weg kwijt

Tijdens het interview zie ik een opgewekte vrouw voor me zitten. Ze heeft een stralende lach op haar gezicht en maakt enthousiaste bewegingen met haar handen terwijl ze haar verhaal vertelt. Niets doet vermoeden dat Angélique er een jaar geleden minder vrolijk bij zat. Toch is niets minder waar.

Angélique steekt van wal: “Ik was toen vel over been en zat er qua lichamelijke gezondheid niet goed bij. Ook mentaal ging het matig. Voor de zoveelste keer had ik een liefdesrelatie verbroken. Ik kon alleen maar denken ‘Hoe kan het toch steeds mislukken?’. Daarnaast kwam ik op mijn werk gedwongen in een invalpoule, terwijl ik liever voor een eigen klas wilde staan. Door al die dingen bij elkaar voelde het alsof ik de weg kwijt was.”

Eén van de dingen waar Angélique tegenaan liep, was dat ze vaak over haar grenzen ging. Ze zette zichzelf standaard op de tweede plek. “Ik wilde graag aardig gevonden worden. Aan mezelf denken vond ik egoïstisch. Maar daardoor speelde ik steeds poppenkast. Wat ik voelde, klopte niet met wat ik deed. Ik deed alsof alles perfect ging en ik het prima alleen kon. Ondertussen was ik hartstikke onzeker en bang om fouten te maken. Ik was vermoeid en had continu stress en spanning.”

Mentaal en fysiek sterker worden

Angélique was klaar met hoe ze zich voelde. Ze wilde verantwoordelijkheid nemen en vragen als ‘Wat wil ik?’ en ‘Hoe ga ik verder?’ kunnen beantwoorden. Ze vertelt: “Ik volgde 365 Dagen Succesvol op Facebook en had al een paar losse cursussen gevolgd. Toen Miracle Roadmap voorbijkwam, voelde ik dat dit het moest zijn. Ik had een mooi bedrag overgehouden aan de verkoop van mijn huis en besloot dat geld te investeren in mezelf. In Miracle Roadmap dus.”

Angélique ging er meteen all the way voor. Ze schakelde op hetzelfde moment een persoonlijke fitnesscoach in bij de sportschool om te werken aan haar gezondheid. “De combinatie met Miracle Roadmap leek me een goede manier om lichamelijk én in mijn mind sterker te worden. Als ik het doe, doe ik het goed!”

Knuffelen

Angélique begint te lachen als ik haar vraag naar haar eerste ervaring met Miracle Roadmap. Bij de live-dagen is het gebruikelijk om de mensen met wie je een opdracht hebt gedaan een oprechte knuffel te geven. Angélique vertelt met een twinkeling in haar ogen: “Eerst dacht ik: ‘Wat doen we nu? Gaan we elkaar allemaal knuffelen?’. Dat kende ik van huis uit helemaal niet. Maar al snel zette ik de knop om en vond ik het idee juist heel mooi om op die manier te laten merken dat je de ander ziet.”

De hart-tot-hart-knuffel van 365 Dagen Succesvol staat nu in Angéliques omgeving zelfs bekend als “de Angélique-knuffel”. “Bij familie, vrienden of na een goed gesprek vraag ik veel vaker ‘Mag ik je een knuffel geven?’. Dat is één van de dingen die me zachter heeft gemaakt.”

Vergeving

Inmiddels heeft Angélique er twee rondes Miracle Roadmap op zitten. “Na de eerste ronde dacht ik ‘Ik ben met deze reis gestart en ga door!’. Bij de tweede ronde kon het veel meer landen en zijn er meer kwartjes gevallen.” In de tweede ronde is Angélique ook met haar omgeving in gesprek gegaan. “Vooral vergeven stond centraal. Zo heb ik laatst een gesprek gehad met de vader van mijn kinderen om te zeggen dat het me spijt dat het niet is gelukt om het gezin bij elkaar te houden. Volgende week wil ik met mijn zoon een gesprek voeren om sorry te zeggen dat ik niet altijd de moeder was die hij nodig had.”

Natuurlijk vindt Angélique die gesprekken spannend. “Maar het is ook goed!”, benadrukt ze. “Na zo’n gesprek kan ik voelen ‘Nu is het klaar!’. Het lukt dan beter om het verleden te laten rusten en te genieten van het moment dat er nu is en van elk moment dat ik nog heb.”

Mantra

Een boost nodig voor je zelfvertrouwen?

Download hier gratis jouw set mantra kaarten.

Mantra’s zijn krachtige zinnen die je door steeds te herhalen steeds meer gaat geloven. Als jij gelooft in je eigen zelfvertrouwen, dan kan je de hele wereld aan. De kracht zit ‘m in de herhaling en daar zullen deze kaarten je bij helpen! Download ze nu tijdelijk gratis.

Vreugde brengen

Hoe het nu met Angélique gaat? Ze straalt als ik haar die vraag stel. “Ik voel me gelukkiger, vrijer en rustiger dan een jaar geleden. Ik hoef niet altijd goedkeuring van anderen en vertrouw meer op mezelf. Maar wat ik het allermooiste vind, is dat ik dat geluk ook uitstraal. Het voelt alsof ik op aarde rondloop om vreugde te geven aan iedereen om me heen. Ik zeg bijvoorbeeld gedag tegen mensen op straat en maak graag een praatje. Puur omdat het mij en de ander een goed gevoel geeft!”

Angélique is ook bij de derde ronde van Miracle Roadmap van de partij. “Het voelt als een way of life nu. Ook al heb ik het programma al twee keer doorlopen, ik haal er elke keer iets nieuws uit. Het brengt me veel eyeopeners en nieuwe dingen om op te ruimen uit het verleden.”

Sterker in lichaam en mind

Ook op het gebied van haar fysieke gezondheid heeft Angélique niet stilgezeten. De sessies met haar fitnesscoach wierpen hun vruchten af. Ze vertelt glunderend: “De meeste mensen gaan naar de sportschool om af te vallen. Ik wilde juist aankomen en me sterker voelen in mijn lijf. Het mooie is dat ik me door mijn sterkere lichaam ook mentaal sterker voel. Dat ik tegelijkertijd via Miracle Roadmap aan mijn mind heb gewerkt, maakt dat ik me zowel letterlijk als figuurlijk krachtiger voel.”

Het mooiste vindt Angélique dat ze voor haar gevoel geen poppenkast meer speelt. “Ik ben mezelf en ben bij mezelf thuisgekomen. Mensen om me heen merken ook dat ik zachter ben geworden. Doordat ik milder voor mezelf ben, straal ik ook meer zachtheid uit naar anderen. Als er negatief gepraat klinkt in mijn hoofd, probeer ik dat te stoppen. Dat maakt me voor mezelf en anderen een liefdevoller mens.

Nieuwe baan

Ook heeft Angélique inmiddels een nieuwe baan gevonden. “Ik ga werken in het speciaal basisonderwijs. Ik heb niet meteen een eigen groep, maar ga eerst alle groepen bedienen om daarna zelf voor de klas te staan. Het wordt een heel mooie nieuwe uitdaging. Dankzij de fijne werkomgeving en mensen heb ik straks een zachte landing op mijn nieuwe werkplek. Ik heb er veel zin in!”

Reis vol wonderen

Angélique hoeft niet lang na te denken over of ze Miracle Roadmap aanraadt aan anderen. “Ik stuur het programma al regelmatig naar mensen door en deel graag dingen die ik heb geleerd. Ik ben David, Arjan, Emanuela en het team enorm dankbaar. Zonder hen zat ik nu niet zo lekker in mijn vel. 365 Dagen Succesvol wil van Nederland het gelukkigste land van de wereld maken. Hoe bijzonder is het dat ik één van die gelukkigen ben. Deze reis vol wonderen gun ik iedereen!

Benieuwd of Miracle Roadmap iets voor jou is?

Ben je benieuwd wat Miracle Roadmap jou kan brengen? Twijfel je veel aan jezelf of ben je nieuwsgierig naar wat het leven je nog meer te bieden heeft? Wil je ook meer rust, geluk en vrijheid ervaren in je leven? Miracle Roadmap is een magische reis die jouw kijk op het leven zal veranderen. In 16 weken ga je langs de belangrijkste gebieden voor een gelukkig leven: je (mentale) gezondheid, relaties, werk en financiële situatie. Het helpt je om belemmerende overtuigingen te verminderen en met meer vertrouwen, liefde en levenslust door het leven te gaan.

Bekijk de info-pagina en ontdek of Miracle Roadmap bij jou past.