Claire vraagt zich af hoe ze meer op haar eigen gevoel kan vertrouwen. “Hoe weet je wanneer je gevoel klopt? Want mijn gevoel heeft mij al zo vaak in de steek gelaten. Dan dacht ik de juiste keuze te maken maar bleek de uitkomst anders.” Lastig dilemma!

Klopt je gevoel?

Let op: op je gevoel vertrouwen betekent niet dat je de uitkomst van je beslissing kunt voorspellen. Je bent geen fortune teller! Dat iets goed voelt zegt helaas niet dat het ook altijd goed zal uitpakken. Niemand kan voelen hoe iets gaat aflopen. De koppeling maken tussen een goed gevoel en een goede uitkomst gaat je dus zeker niet helpen.

Luisteren naar jezelf

Je gevoel is ook niet per se hetzelfde als je intuïtie. Intuïtie is eigenlijk ‘innerlijk weten’. Om hier beter naar te luisteren en hierop te vertrouwen, is het handig om voor jezelf duidelijk te hebben waar je op de langere termijn heen wilt. Zo kun je jezelf bij elke beslissing afvragen of dit je verder gaat helpen, of je op de goede weg zit. Met een doel in je achterhoofd, zul je steeds makkelijker beslissingen kunnen nemen. Ook kun je hierdoor makkelijker omgaan met rotdagen. Een rotdag is slechts een hobbel op de weg naar jouw doel! Je zit nog steeds op de goede weg.

Eigenlijk heb je ook niet heel veel andere keuze. Waar kun je anders op vertrouwen? Vraag je niet telkens af of elke beslissing werkt, maar houd het grotere doel voor ogen. Dáár werk je naartoe! Je bent op weg naar succes!

Wat is jouw grootste eye-opener uit deze blog? We horen het graag in de comments.

Als je tóch een missie hebt, dan meteen maar een hele grote. Dus is het de missie van David en Arjan dat Nederland het gelukkigste land van de wereld is. Om dat te bereiken, schrijven ze wekelijks columns in onder andere het Algemeen Dagblad, organiseren ze impactvolle seminars in de Beurs van Berlage en AFAS Live en bouwen ze aan een grote online community. Het leuke is dat het nog lijkt te lukken ook. VPRO’s Tegenlicht zegt over de twee mannen: “Met hun boeken en seminars maken David en Arjan heel Nederland gelukkig!” En laat dat nou precies de bedoeling zijn.