Mannen smullen ervan! De vrouwen die het geheim kennen, stralen een aantrekkingskracht uit die verder gaat dan gewone zichtbare schoonheid. Ze hebben een geheimzinnige glimlach, die lijkt te zeggen; ‘Ik weet iets wat jij niet weet’ en mannen vinden het onweerstaanbaar!

Bewaak je geheimzinnigheid en sensualiteit

Gelukkig kan ik je vertellen wat dat geheim is. Het is iets wat voor de meeste Nederlandse vrouwen verloren is gegaan, terwijl het van alles voor je doet. Het omringt je met een natuurlijke flair van geheimzinnigheid en sensualiteit, het helpt je gezonde grenzen te stellen in je relaties, het communiceert naar mannen dat je een klasse-vrouw bent en het voorkomt dat je voorspelbaar en saai overkomt. En dat allemaal zonder ook maar één woord te zeggen! Nu zal je waarschijnlijk willen weten wat dat geheim dan is?
Veel Franse vrouwen hebben: een geheime liefde.

‘Secret Jardin’

Schrik niet… Natuurlijk is een buitenechtelijke relatie niet goed voor je huwelijk, én niet voor je gemoedsrust, dat zal ik je dan ook nooit aanraden. Waar het hier om gaat is ‘un Jardin Secret’ (vertaald vanuit het Frans: een geheime tuin). Vanzelfsprekend hoeft dat niet een échte tuin te zijn… Maar het is wél een geheime plek. Alleen voor vrouwen.

Als je tijd doorbrengt met vrouwen die zo’n plek hebben, besef je dat dat kleine beetje geheimzinnigheid van een vrouw, is wat haar zo magnetisch en aantrekkelijk maakt. Natuurlijk vindt ze het heerlijk om tijd door te brengen met haar man, haar vriendinnen en familie, maar ze koestert daarnaast tijd om haar eigen dingen te doen in haar eigen ruimte. 

Haar geheime tuin is haar persoonlijke plek (of die nou mentaal of fysiek is) waar alléén zij van weet. Een klein stukje ‘hemel op aarde’ dat los staat van alles en iedereen en alleen voor haar is. In een wereld waar zichtbaarheid, openheid en beschikbaarheid kernwoorden lijken te zijn, voelen we ons gauw schuldig of egoïstisch als we voor onszelf kiezen. Maar een eigen ‘geheime plek op deze wereld’, alléén voor jou, brengt je weer in contact met je diepste dromen en verlangens.

Hoe vind je nu zo’n plek, waar je jouw eigen wijze van schoonheid, sensualiteit en geheimzinnigheid kunt ontdekken en leven?

Waar vind je jouw geheime liefde?

Allereerst, ga op expeditie! Vind jouw ‘perfect hideaway’. Het kan een weggestopt koffietentje zijn in de stad, een kloostertuin, een museum, een strandhuisje of een park. Alles is mogelijk, zolang jij je er maar compleet gelukkig voelt. Mijn ‘verstopplekje’ is jarenlang een piepklein restaurantje geweest, diep verscholen in de Jordaan in Amsterdam, waar niemand me kende, behalve de eigenaars. Ik kon daar uren zitten; dromen, lezen, schrijven, cappuccino drinken en genieten. Verdwalen in het moment. Tot de zaak werd overgenomen en veranderde in een plek waar ik me niet meer thuis voelde en ik op zoek ging naar mijn huidige ‘Jardin Secret’.

Natuurlijk kan het ook een clubje zijn, of iets wat je heel graag doet. Des te meer tijd je besteedt aan je ‘geheime liefde’ des te energieker en geïnspireerder je wordt. Je zult gaan sprankelen van sensualiteit en onweerstaanbaar worden. En heel belangrijk: vertel niemand erover! Het is JOUW geheime liefde, en het is geheim met een reden. Tot op de dag van vandaag weet niemand waar ik heen ga voor mijn geheime liefde, niet eens mijn grote liefde. Mijn geheime tuin is mijn heiligdom, alléén voor mij en voor niemand anders!

Doe maar gewoon 

En voor het geval dat je denkt dat je veel te nuchter bent voor dit soort ‘onzin’… Lees dan eens het verhaal van mijn vriendin, ik zal haar Harriette noemen, die nuchterheid, openheid en ‘doe maar gewoon’ als grote deugden beschouwde. Ze stond niet zo lang geleden met betraande ogen en uitgelopen mascara op mijn stoep met de mededeling dat haar man wél een geheime liefde had. Maar in dit geval was het een andere vrouw. Er was niets spannends meer aan hun huwelijk, had hij gezegd. Hij wist werkelijk álles van haar en alle magie was verdwenen. Hij hoefde nergens meer naar te raden.

Nieuw avontuur

Ze was ontroostbaar en stond eindelijk open voor een andere aanpak. Inmiddels gaat het weer prima met haar. Ze heeft een nieuwe relatie met een geweldige man die de grond aanbidt waar ze op loopt, ze heeft haar eigen ‘Jardin Secret’ gevonden en ze wordt nu omhuld door dat onweerstaanbare aura van sensualiteit en zelfrespect, dat maakt dat zelfs vreemden op straat hun hoofd naar haar omdraaien.

Dus ga op zoek naar JOUW geheime liefde, vind het, koester het en vul het met alle passie die je in je hebt. En als iemand aan je vraagt waar je bent geweest, glimlach dan alleen en fluister; ‘mijn geheime liefde’.

Heb jij al een plekje waar jij je helemaal op je gemakt voelt en kan doen wat jij wilt? Natuurlijk vragen we je niet om het te delen 😉 Maar heb jij al zo’n plekje? Laat in weten in de reacties hoe jij hier tegenaan kijkt!