Met je kat naar het Leger Des Heils

Dit artikel kon niet op een beter moment komen. Na jaren een vaste baan in het bedrijfsleven heb ik dankzij een burn-out de enge overstap naar freelanceland gemaakt. Ik zeg eng omdat ik die stap voor mijn inzinking nooit gemaakt zou hebben. Ik was er heilig van overtuigd dat ik niet slim of goed genoeg was om zelfstandig ondernemer te worden, dat ik daar niet genoeg mee zou verdienen, mijn huur niet meer kon betalen en samen met mijn kat dakloos zou raken. En dat doe je zo’n dier toch niet aan! Maar toen ik me noodgedwongen neerlegde bij het feit dat ik nooit meer in mijn oude functie kon of wilde terugkeren, ging er een deurtje naar opties open. Dit deurtje werd mede opengehouden dankzij financiële steun van de staat (WW) en met die zekerheid durfde ik het aan. En halleluja! Ik bleek het niet alleen te kunnen, ik bleek er ook goed in te zijn, met de bonus dat ik dit ook heerlijk vind om te doen! 

Met twee katten naar het Leger Des Heils

Ja, gefeliciteerd, maar we hadden het over overvloed of het gebrek daaraan. En dat zit zo: dankzij de steun van de staat was ik niet geheel afhankelijk van mijn freelancewerk en kon ik lekker oefenen. Ging het een maand iets minder, dan kon ik gelukkig nog steeds boodschappen doen. Maar de staat is binnenkort klaar met mijn ondersteuning en trekt de financiële zijwieltjes van mijn freelancefietsje. Oké… kak. Mijn freelance-inkomsten zijn niet genoeg om de vaste lasten te dekken. Daarbij besloot mijn liefste dat zijn vaste baan een groeiende burn-out potentie is en heeft daarom zijn ontslag ingediend. PANIEK! Want wat nou als ik niet goed genoeg ben voor andere opdrachtgevers en niemand mij wil en mijn lief geen andere baan vindt en we de huur niet kunnen betalen en dakloos raken? Samen? Met twee poezen! Dat doe je die dieren toch niet aan?

Overvloed is altijd genoeg kaas

En zo drong tijdens de research voor dit artikel over overvloed tot mij door dat ik enorm het tegenover gestelde doe! De Universele Wet Van Overvloed stelt, dat als men in een tekortmentaliteit hangt (te weinig tijd, geld, Kokkiekaas uit een tube om alle Bugles te vullen) we daarmee letterlijk een energieke muur om ons heen creëren die ervoor zorgt dat die dingen ook niet in ons leven komen. Pak die maar even in met een strikje! 

Maar wat is dan die ‘magische’ overvloedgedachte? Geen The Secret-geneuzel dat als je er maar hard genoeg voor hoopt, het vanzelf naar je toe komt? Nee. Het is de mindset dat je genoeg tijd hebt om je doel te realiseren en dat dit soms op een andere manier is dan je voor ogen had. Als je de belemmerende overtuiging kunt loslaten dat iets op een bepaalde manier moet of gaat gebeuren, kijk je realistischer naar hoe zaken op dat moment écht zijn. Hiermee open je deuren naar mogelijkheden die je vanuit je paniekstand nooit had gezien of overwogen. In plaats van in paniek te raken en bij de lokale Kruidvat te solliciteren (waar ik overigens werd afgewezen *kuch*) vertrouw ik op mijn talent en richt mijn pijlen op werkgevers waar ik met liefde voor zou willen werken. Wedden dat ik straks uit meerdere opdrachten kan kiezen?

Wil je met minder stress en meer zelfvertrouwen jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je eindelijk je dromen waarmaken? Wil jij geen prima leven, maar een fantastisch leven? Mooi! Je hebt noodzaak gecreëerd om te werken aan jouw beste jaar ooit! Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten en blijf je op de hoogte van het 365 Jaarprogramma. Doe je mee? Al 130.000 mensen gingen je voor. Vanaf nu is het tijd voor jou