Dromen waarmaken: waar begin je?

In deze video beantwoorden we de nummer één vraag van mensen die twijfelen over hun werk en carrière. Het is onder meer een vraag van Erik, die stuurt:

‘ik heb een droom. Om deze droom waar te maken heb ik geld nodig. Daarom kom ik er niet aan toe om aan mijn droom te werken, want ik heb ook gewoon een baan. Die kan ik niet zomaar opzeggen, ik heb immers geld nodig om te kunnen leven! Hoe kan ik toch werk maken van mijn droom?’

Dromen waarmaken is een kwestie van kiezen

Zoals zo veel mensen heeft Erik waarschijnlijk het gevoel dat hij moet kiezen tussen de volgende twee opties: een leven waarin je geld verdient en niet je droom leeft, en een leven waarin je wel je droom leeft, maar geen geld verdient.

Goed nieuws: er is nog een derde optie! Deze optie is misschien wel de essentie van wat wij doen in onze 365 programma’s. Het komt erop neer dat we mensen laten inzien dat je kunt leven van je droom. Je moet alleen bedenken of je het echt naar het centrum van je leven en agenda wilt brengen. Anders blijft het een hobby! Dat is ook prima, maar maak voor jezelf duidelijk dat onderscheid.

Breng je verlangen naar het centrum van je leven en je agenda. Anders blijft het een hobby.

 

Maak de stap kleiner en begin

Als je ervoor kiest om werk te maken van je verlangen, kan het bijna niet anders dan dat er ook een businessmodel te verzinnen is wat ervoor zorgt dat je uiteindelijk al je tijd – en dus je leven – kunt wijden aan dat wat je het liefste doet. Onthoud dit: er zijn altijd mensen die geïnteresseerd zijn in dat wat jij interessant vindt. Wat je te doen hebt is de stap, van “gewoon werk” naar “droomwerk” veel kleiner maken. Begin met het onderzoeken, het uitproberen van je droom.

Zo zijn wij ook begonnen: in een klein zaaltje met een paar mensen. Puur om te kijken of het idee wat we hadden, werkte. Dan kun je altijd nog de vorm, waarin je het gegoten hebt, een beetje aanpassen. Wanneer je dit onderzoek gedaan hebt, kun je langzaam en liefdevol je droom steeds dichter naar het centrum van je agenda gaan brengen. Zo rol je, zonder dramatische beslissingen en keuzes, langzaam je eigen droom binnen. Feest!

Wil je met minder stress en gedoe en meer zelfvertrouwen en liefde jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je je dromen en verlangens echt een keer belangrijk maken? Wil je jezelf nu eens een keer op nummer 1 zetten? Via onze nieuwsbrief  helpen we je daar nú mee te starten. Al meer dan 160.000 mensen ontvangen onze wekelijkse dosis inspiratie in hun mailbox. Onderaan de homepage kan je je aanmelden.

Meer weten over de methodiek en het werk van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: van Nederland het gelukkigste land maken om het een voorbeeld te laten zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken hebben ze de 365-methodiek ontwikkeld die ze verspreiden door middel van artikelen, video’s, boeken, webinars, seminars en de 365 Jaaropleiding.

365 Dichtbij is een zeer effectieve opleiding op het gebied van duurzame persoonlijke groei in Nederland. Dit samen met onze andere programma’s heeft al duizenden mensen geholpen om het leven te leven dat ze willen. Gemiddeld gaven deelnemers hun leven een 5,5 aan het begin van het jaar. Aan het eind van de Jaaropleiding gaven ze hun leven een 8,8. Bekijk hier de verhalen en transformaties van eerdere deelnemers.

Dit vind je vast ook interessant: