In dit artikel zetten we een aantal tips op een rijtje hoe je maximaal in jezelf kunt investeren. Allereerst leer je hoe je maximaal kunt investeren in jezelf tijdens het weekend. Vervolgens leren we je (of je nu single bent of in een relatie zit) hoe je maximaal kunt investeren in jezelf in de rest van je leven. Zó investeer je maximaal in jezelf tijdens het Superrelatie Weekend:

1. Herinner jezelf eraan WAAROM je dit doet

Hoewel het weekend superleuk en heel impactvol wordt, vraagt het ook veel van je. Twee dagen lang intensief aan de slag op fundamentele thema’s, met veel andere mensen om je heen. Dan kun je maar beter een goede reden hebben om er te zijn! Door jezelf de ‘waarom’-vraag te stellen, stel je jezelf open voor maximaal resultaat. Dus bedenk goed voor jezelf: waarom is het zo belangrijk dat je dit weekend investeert? Waarom zou het zomaar het belangrijkste weekend van het jaar kunnen zijn voor je? Schrijf je antwoord op je hand, of zet het op de achtergrond van je telefoon, maar zorg dat je jezelf er aan herinnert: ik doe dit om een belangrijke reden.

2. Zorg goed voor jezelf tijdens het weekend

Zorg dat je er op tijd bent en in alle rust kunt arriveren. Zet je telefoon en andere afleiding uit. Neem een lekkere gezonde lunch mee voor jezelf of zoek vooraf even uit waar je dat wilt halen. Kom met de trein als dat meer ontspannen voor je is. Omring je met mensen waar je energie van krijgt tijdens het weekend. Ofwel: schakel alles uit dat tussen jou en maximaal resultaat in kan komen staan. Hoe minder ruis, hoe meer resultaat.

3. Kies voor deelnemerschap

Misschien herken je deze neiging: als er veel mensen ergens zijn, hoef jij niet zo nodig mee te doen. Je bent liever even toeschouwer. Jij kijkt het wel even aan. We willen je vragen om tijdens het weekend precies het tegenovergestelde te doen: volle bak te kiezen om deelnemer te zijn. Dat heeft 1 hele simpele reden: je hebt er veel en veel meer aan. Wanneer je kiest voor deelnemerschap, kies je ervoor om jezelf volledig te laten zien en alles te geven wat je hebt en te halen wat je nodig hebt. Daar leer je superveel van het het maakt je heel verantwoordelijk. In plaats van te bekijken hoe anderen aan het werk zijn, zet je jezelf midden in de actie.

Maakt het nog een leuker weekend ook! Zó investeer je maximaal in jezelf na het Superrelatie Weekend:

1. Maak tijd en ruimte voor wat jij belangrijk vindt

Ofwel: leef een inspirerend leven. De meest genadeloze check om te zien of dat aan het gebeuren is, is je agenda. Staat die vol met zaken die er voor jou echt toe doen? Die je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt? Lekker bezig. Of staat die vol met dingen waarvan je denkt dat ze ‘moeten’ en dat je nu eenmaal niet anders kunt? Tijd om wat te veranderen.

2. Omring je met mensen waar je energie van krijgt

Je bent je omgeving. Dus wanneer je zelf een stap wilt zetten (bijvoorbeeld meer energie, meer verbinding, meer voldoening, meer vrijheid), begin dan eens met een omgeving te creëren die dit al leeft. Dat kan zijn door met andere mensen te gaan samenwerken, maar het kan ook zover gaan dat je wilt verhuizen of andere vrienden wilt maken. Je wilt graag mensen om je heen die jou ondersteunen en aanmoedigen in jouw dromen. Check eens of dat zo is nu.

3. Groei is gelijk aan geluk

Kies voor een coach. Of voor een opleiding. Of voor een groep gelijkgestemden die elkaar beter maken. Wanneer je bij jezelf kunt organiseren dat je groeit, zorg je enerzijds voor veel voldoening (en dat levert geluk en energie op) en anderszijds kun je van steeds meer waarde zijn voor andere (en dat levert nog veel meer energie op). Zorg dus dat je, op wat voor manier dan ook, zorgt dat je jezelf blijft ontwikkelen op de gebieden die er voor jou toe doen.