Behoefte aan verbinding

Renger gaat al lange tijd regelmatig naar een zweethut. Een magische ervaring, zo vindt hij, omdat het hem een verbonden gevoel geeft met anderen doordat je samen iets meemaakt en de diepte ingaat. Daar wilde hij het liefst meer van in zijn leven. De zweethut liet hem dan ook inzien dat hij ook in de rest van zijn leven behoefte had aan de diepere connectie met mensen die er in de zweethut was. Hij vertelt: “Toen het tot me doordrong dat ik die zweethut nodig had om verbondenheid te voelen, werd het gemis daarvan buiten de zweethut groter. Daarom ben ik, naast de zweethut, met Miracle Roadmap gestart. Puur voor de verbinding! Niet eens omdat ik ergens tegen aanliep.”

Renger legt uit: “Ik had al meer opleidingen in persoonlijke ontwikkeling gevolgd, waarbij ik steeds een fijn gevoel van samenzijn ervaarde. Daar was ik weer naar op zoek. Samen in de flow zitten. Diepgang vinden in jezelf en in elkaar.”

Meer liefde dan ooit

De verbinding die Renger om zich heen zocht, ervaart hij nu ook meer dan ooit in de relatie met zijn vrouw. “Op een gegeven moment merkte ik bij een cirkeloefening bij Miracle Roadmap iets moois: het was mogelijk om me vanuit mijn mannelijke energie toch op een kwetsbare manier te verbinden. Dat kreeg ik ook terug vanuit de vrouwelijke cirkel en was heel overweldigend. Het liet me inzien dat ik er mag zijn met alles wat er is. Het gaf me zo’n rust dat alles er mag zijn: de minder fijne dingen en de struggles, maar ook de liefde. Lange tijd heb ik stukken van mezelf weggeduwd om te zorgen voor mensen om me heen. Dat doe ik nu anders.”

Vooral in de relatie met zijn vrouw ervaart Renger een enorme groei. “Ik heb over dit onderwerp tijdens Miracle Roadmap thuis meerdere prachtige gesprekken gehad met mijn vrouw. Het mooie is dat we allebei ons eigen ontwikkelpad bewandelen. Zij ontwikkelt zich op haar eigen manier met human design en familieopstellingen. Ik werk weer op een andere manier aan mezelf. Samen hebben we een enorm proces doorgemaakt. Nu zijn we op een plek in de relatie waarop alles er mag zijn. We mogen er allebei zijn zoals we zijn. Ook al zijn we al 19 jaar samen en hebben we 3 kinderen, we zijn op een punt dat de liefde weer net zo hard stroomt als toen we net bij elkaar waren.”

De liefde mag weer stromen

Wat Renger zo lang had weggestopt? Ook dat had alles te maken met verbinding. Hij legt uit: “Ik verbind op zich heel makkelijk en op een diep niveau met mensen, maar durfde daar niet altijd aan toe te geven. Als ik met vrouwen was, werd ik soms onzeker van de gevoelens die terugkwamen. Dan was ik onzeker of ik meer van die liefde wilde dan zou mogen. Ik dacht dat het er niet mocht zijn en dat het mijn relatie zou schaden. Dus stopte ik het gevoel weg, wat me dan weer onzeker maakte.”

Nu is dat anders. Renger straalt als hij erover vertelt. “We hebben een gesprek gehad waarvan ik bang was dat het onze relatie zou breken. Maar het tegendeel gebeurde: de liefde ging juist nog veel meer stromen en we zijn sindsdien verliefder dan ooit. Ik kan volledig zijn wie ik ben en zij ook, en dat is magisch. Doordat ik mijn gevoelens er nu laat zijn, is het verlangen naar iets anders er juist niet meer. Het heeft voor mij nog duidelijker gemaakt wat ware liefde is. De liefde die ik voel voor mijn vrouw is sterker dan ooit.”

Vind jij het lastig om te bedenken wat je wil in het leven?

Dan is dit echt iets voor jou.

Ons gloednieuwe webinar waarin je eindelijk helderheid krijgt over waarom je hier bent en wat je hier te doen hebt. Meld je snel even aan (=GRATIS) en ontdek alles over hoe je focus en richting vindt in je leven.

Go with the flow

Nog iets wat bij Renger meer mag stromen, zijn de dingen die het leven voor hem in petto heeft. Voorheen wilde hij het leven graag vormen of forceren. Renger vertelt: “Ik heb mijn eigen bedrijf als elektricien. Maar ik heb een opleiding in NLP en familieopstellingen gevolgd en ben er veel mee bezig geweest om dáár mijn werk van te maken. Ik heb het gevoel dat ik meer te brengen of te bieden heb. Dat wil ik altijd doen en het liefst zou ik daar ook mijn geld mee verdienen. Dat lukte alleen maar niet, hoe hard ik het ook probeerde.”

Eerder probeerde Renger het vooral te forceren. “Ik ging er volledig voor en dacht dat ik me overal moest begeven waar ik kansen zag. Nu heb ik geleerd om dingen meer te laten stromen, het vertrouwen te hebben dat het komt en er liefdevol naar te kijken.” Renger verwijst naar een uitspraak die Arjan deed: “In plaats van altijd maar tegen de rivier in te zwemmen, kun je ook met de rivier mee drijven. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn.” Renger zit nu meer op het punt dat hij zich kan overgeven aan wat er komt. “Alles is een route of een weg. Ik weet niet waar die uitkomt, maar dat is oké.”

Plezier, flow en liefde ervaren

Sinds Renger heeft losgelaten dat hij hard moet werken om te komen waar hij wil komen, is zijn leven in fijner vaarwater gekomen. “Ik ben me meer gaan begeven op plekken waar ik plezier en liefde ervaar in plaats van alles te doen met een doel voor ogen. Eerder dacht ik ‘Als ik dit ga doen, dan gaan mensen me waarderen en huren ze me vast eerder in.’ Nu ervaar ik veel meer plezier, flow en liefde en zie ik wel wat alles me brengt. Ik houd in gedachten dat er een bedoeling voor me is. Dat bespaart me veel teleurstelling en geeft heel veel vertrouwen en plezier.”

Vooral meer in verbinding met mezelf

Renger kijkt terug op Miracle Roadmap als “één groot feestje”. “De live-dagen waren prachtig en ook op de online dagen, als we thuis zaten, voelde het alsof we via het scherm echt met elkaar waren. Dat was magisch.” Of het programma Renger inderdaad verbinding heeft opgeleverd? “Dat zeker,” antwoordt hij resoluut. “Ik heb veel mooie gesprekken gehad waarin echt alles er mag zijn en alles gezegd mag worden. Dat soort momenten heb ik vaak ervaren in de cirkel, maar ook met mensen om me heen.”

Maar wat Renger vooral heeft teruggevonden, is de verbinding met zichzelf. Dat heeft hem meer gebracht dan hij had kunnen bedenken. “Nu ik in verbinding ben met mezelf, kan ik beter de connectie met anderen zien die er eigenlijk altijd al was. Ook zie ik de kleine wonderen weer. Als anderen voelen dat je er écht bent in contact, doordat je bij jezelf blijft, dan veranderen er dingen. Dan ervaar je zoveel meer mooie dingen in het leven.”

Werk 4 maanden aan jouw persoonlijke groei

Wil jij zelf ervaren welke inzichten, lessen en ervaringen Miracle Roadmap jou brengt? Dit programma helpt je om 16 weken de focus te leggen op jouw persoonlijke groei én door langs de belangrijkste levensgebieden te gaan de reis van je leven te maken. Lees wat dit 16-weekse programma inhoudt en ontdek of het bij jou past.