Te weinig tijd of verkeerde keuzes?

We hebben altijd tijd te kort! Althans dat is een uitspraak die ik geregeld om me heen hoor en waarvan ik lange tijd heb gedacht dat hij klopte. Sinds ik mama ben van een kleine kleuter, ben ik gaan begrijpen waarom vrouwen hun haar afknippen. Niet per se omdat ze het mooi vinden, maar het scheelt gewoon weer tien minuten werk in de ochtend. En als het je mooi staat, heb je geluk! Maar klopt het wel dat er te weinig uren in een dag zitten? Of maken we de verkeerde keuzes? En van wie moeten we zo veel plannen?

To-dolijst. Goed of toch niet?

De to-dolijst is ooit één van mijn beste maatjes geweest. Ik maakte elke zondagavond als de rust in huis was wedergekeerd een lijst met alle dingen die ik de aankomende week gedaan wilde krijgen. Dat varieerde van koffiedrinken met een collega tot een bloemetje brengen naar oma en het wassen van mijn auto. Ik splitste het op in dagen, gaf het verschillende kleurtjes en voelde me even heel georganiseerd en relaxt.
Dat laatste gevoel duurde meestal een halve dag en daarna begon de onrust, want het lukte me niet om de planning vast te houden. De wasstraat was dicht op maandag en oma bleek naar de bingo te zijn. En net toen ik koffie wilde gaan drinken met die leuke collega, belde het kinderdagverblijf op dat mijn zoontje ziek was en echt zijn mama nodig had.

In plaats van te berusten in het feit dat zaken anders kunnen lopen dan gepland, begon ik diezelfde avond opnieuw te puzzelen met een nieuwe planning in de hoop dat deze wél zou lukken. Na een tijd in dit cirkeltje te hebben geleefd, begon mijn omgeving signalen af te geven dat er weinig over was van die spontane en gezellige Monique met wie je zo kon lachen. Ik kon niet anders dan toegeven… Tijd voor verandering!

Verlaag je verwachting, verhoog je intentie!

Mijn to – dolijst werd geschrapt en ik ging mezelf houden aan de volgende vijf simpele regels:

  1. Ik stel één doel per dag. De rest is mooi meegenomen.
  2. Ik verlaag mijn verwachting maar ik verhoog mijn intentie.
  3. ‘Nee’ zeggen mag! ‘Nee’ zeggen zonder uitleg, mag ook!
  4. Ik lach! Om mezelf, met mezelf, naar geliefden én vreemden.
  5. Ik pauzeer. Vijftien minuten per dag druk ik op de pauzeknop en geniet ik van het moment!

Wat valt er een last van je schouders als je niks meer moet van jezelf, maar gewoon elke dag opnieuw bepaalt welke keuze je maakt! Mijn intentie was om zo veel mogelijk energie uit de dag te putten maar ik verwachte geen tientallen resultaten meer en stopte met beloftes maken aan mezelf die ik niet kon nakomen. Het resultaat: de relaxte en spontane Monique was terug en mijn zoon ging de volgende dag in zijn zwembroek naar school! Pluk de dag!

Wil je met meer tijd, geld en energie jóuw leven leiden?

Heb jij het gevoel dat er meer in het leven zit? Wil je je dromen en verlangens echt een keer belangrijk maken? Wil je jezelf nu eens een keer op nummer 1 zetten? Via onze nieuwsbrief helpen we je daar nú mee te starten. Al meer dan 160.000 mensen ontvangen onze wekelijkse dosis inspiratie in hun mailbox.

Meer weten over de programma’s en het werk van 365 Dagen Succesvol?

David & Arjan zijn 365 Dagen Succesvol gestart met een missie: van Nederland het gelukkigste land maken om het een voorbeeld te laten zijn voor de rest van de wereld. Om dit te bereiken hebben ze vele programma’s ontwikkeld die ze verspreiden door middel van artikelen, video’s, boeken, webinars, seminars en Miracle Roadmap.

Miracle Roadmap is de grootste en meest effectieve opleiding op het gebied van duurzame persoonlijke groei in Nederland. Vele deelnemers van Miracle Roadmap leven nu het leven dat ze willen leiden. Bekijk hier de verhalen en transformaties van eerdere deelnemers.