Keuzes maken: wel of niet doen?

Het is cliché maar waar: je kunt beter spijt hebben van dingen die je wél hebt gedaan dan van dingen die je niet hebt gedaan. En daarnaast, vrijwel alle keuzes die je maakt zijn gemakkelijk weer terug te draaien. Blijkt verhuizen naar het buitenland een slechte keuze te zijn? Dan ben je zo weer terug in Nederland! Als je niet verhuist, is de kans groot dat je er spijt van krijgt. Als je het niet probeert, kom je er nooit achter of verhuizen een goede keuze is.

Durf te kiezen. Je kunt er alleen maar beter van worden

Öske geeft aan dat ze ‘sowieso al niet veel durft’. Dit vinden wij eigenlijk nóg een reden om wel naar het buitenland te verhuizen. Zo’n keuze maken helpt je namelijk inzien dat het nemen van risico’s voor je werkt. Er is geen downside aan het maken van deze (of elke andere) keuze. Óf het verhuizen wordt een succes, óf je leert een wijze les.

Van keuzes kun je alleen maar beter worden. Een keuze is namelijk een afsplitsing van twee paden, maar deze paden kunnen elkaar altijd weer tegenkomen. Besef dit en kiezen is voortaan een stuk minder zwaar en moeilijk.

Niet ‘hoe pak je het aan?’ maar ‘hoe pak je het in?’ dus. Groeten aan je moeder, Öske!

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Dromen waarmaken: hoe doe je dat?

Deze 5 misverstanden houden je tegen in het bereiken van de doelen