Werk om te leren

Dit doe je door werk niet meer hoofdzakelijk te zien als een bezigheid die je voorziet van een salaris. Een baan kan je zo veel meer opleveren dan geld alleen. Een andere valuta is bijvoorbeeld wat een baan je kan leren. En daar schuilt het geheim! Als je werkt om iets te leren, ontstaat er daardoor meer vrijheid en groei, en kom je op die manier als vanzelf uit op de werkplek waar je tot je recht komt. David en Arjan geven tips hoe je deze route het beste kunt aanpakken.

Combineer je talent met wat je leuk vindt

Veel mensen zijn als vanzelf in hun baan gerold. Het was een logisch gevolg van hun studie: ze zijn gaan doen wat ze goed kunnen. Maar meestal word je niet gelukkig als je alléén maar doet waar je goed in bent. Het goede nieuws is dat je je talent heel goed kunt combineren met wat je leuk en belangrijk vindt. Bekijk onderstaande video van David en Arjan, waarin ze de dit bespreken.

Hoe vind ik de ideale baan?

Bestaat er zoiets als de ideale baan? Als je steeds op zoek gaat naar nieuwe functies maar het gevoel hebt dat je jouw kwaliteiten niet kwijt kunt, wat doe je dan? 

David en Arjan geven antwoord op deze vraag van Ariene. Misschien kun je zelf deze ideale baan creëren door zelf een bedrijf te starten. Door je eigen onderneming te starten en door voor jezelf te werken komen heel veel aspecten van jouw veelzijdigheid aan bod. En je bepaald zelf welke! 

Ik kan mijn kwaliteiten niet kwijt in mijn baan

Als je steeds op zoek gaat naar nieuwe functies maar het gevoel hebt dat je jouw kwaliteiten niet kwijt kunt, wat doe je dan? Misschien kun je zelf deze ideale baan creëren door zelf een bedrijf te starten. Door je eigen onderneming te starten en door voor jezelf te werken komen heel veel aspecten van jouw veelzijdigheid aan bod. En je bepaald zelf welke! In onderstaande video geven David en Arjan antwoord op deze vraag.