Geleefd worden

Anna vindt het heel gezellig om een groot gezin te hebben. Met de camper trekken ze er regelmatig op uit. “Eerst reisde ik in mijn eentje veel. Later heb ik met mijn man een grote reis door Zuid-Amerika gemaakt. En na de geboorte van onze tweeling kwam er een familiecamper. We leven het liefst als nomaden en halen de camper zo vaak mogelijk van stal.”

Tegelijkertijd heeft Anna wel regelmatig het gevoel geleefd te worden door het drukke gezinsleven en haar werk in het onderwijs. Ik had behoefte om weer tot mezelf te komen. “Is wat ik nu doe nog steeds wat ik wil of wil ik nieuwe stappen zetten, op verschillende gebieden in mijn leven?” Met die vraag ging ze Miracle Roadmap in.

Niet meer jezelf op de laatste plek zetten

Grenzen aangeven en haar eigen behoeften centraal stellen is één van de dingen waar Anna vaak moeite mee had. Dat merkte ze onder andere tijdens haar tweede zwangerschap. “De eerste zwangerschap, van onze tweeling, was heel gecompliceerd. Al vroeg in de zwangerschap moesten we wekelijks naar Leiden – wat voor ons 2,5 uur rijden is – voor controles. Ook zijn de jongens veel te vroeg geboren. Dat was een pittige tijd. De zwangerschap daarna verliep goed, maar er kwam veel omhoog van de eerste zwangerschap. Ik ben uiteindelijk eerder met verlof gegaan en heb samen met mijn werk besloten om nog een tijdje bij mijn gezin te zijn. Die behoefte aangeven vond ik wel lastig. Ik kijk meestal eerst wat ieder ander wil en zet mezelf dan op de laatste plek.”

Naar haar behoeften luisteren gaat Anna nu een stuk beter af. “Ik vond het na mijn eerste zwangerschap best pittig om weer naar het werk te gaan. Dat voelde als een strijd. Maar ik ben er nu, na mijn tweede bevalling, anders ingegaan. Ik bedacht: “Ik ga het gewoon doen en mag me kwetsbaar opstellen”. Ik heb op mijn werk eerlijk verteld hoe ik me voelde en wat mijn behoeften waren. Dat was van tevoren spannend, maar het resulteerde in een onwijs mooi gesprek. Het deed me denken aan een andere les die Miracle Roadmap me leerde: je hoeft niet altijd te zoeken naar oplossingen. Soms weet je het niet en dan mag dat zo zijn. Dat liet het gesprek heel mooi zien.”

Anna Miracle Roadmap

Een ander huis aandurven

De “Wat wil ik?”-vraag ging bij Anna onder andere over de plek waar zij en haar gezin gaan wonen. “Mijn man en ik zijn al bijna drie jaar op zoek naar een ander huis met meer ruimte. In die tijd hadden we al vaker op huizen geboden. Een paar keer is ons bod zelfs geaccepteerd. Maar last-minute vond ik het dan toch te spannend, zag ik allerlei beren op de weg en zagen we ervan af.”

Een doorbraak kwam voor haar tijdens een online sessie met Arjan. De belangrijkste boodschap tijdens die sessie was “Ga gewoon, ervaar het!”. Anna vertelt blij: “We hadden net daarvoor weer een bod gedaan én het bod was geaccepteerd. Eindelijk kon ik – uiteraard alsnog met de nodige spanning – denken ‘Nu gaan we het aan!’. Binnenkort verhuizen we naar een bungalow met veel groen om ons heen en met voldoende ruimte voor het hele gezin.”

Anna zucht: “Bij dat soort dingen ben ik van nature wel een twijfelaar. Op cruciale momenten in het leven kun je meestal het beste uitgaan van je intuïtie. Mijn intuïtie verloor ik soms even uit het oog, bijvoorbeeld bij de zoektocht naar een huis. Door Miracle Roadmap ben ik me daar weer van bewust. Het lukt me beter om weer te voelen en soms tegen mezelf te zeggen ‘Ik doe het gewoon’.”

100% deelnemer

In 2017 en 2019 deed Anna mee aan het toenmalige jaarprogramma van 365 Dagen Succesvo, de voorloper van Miracle Roadmap. Ook ging ze een paar keer naar het Superrelatie Weekend. “Ik kwam tijdens het eerste weekend tot het inzicht dat liefde ook voor mij bestaat. Eerder dacht ik altijd ‘Liefde bestaat wel, maar niet voor mij’. Een maand nadat ik tot dat inzicht was gekomen, ontmoette ik mijn man. Nu hebben we een fijne relatie en drie kinderen samen. Dat weekend heeft dus nogal veel in gang gezet.”

Dit jaar besloot Anna in Miracle Roadmap in te stappen. “Het mooie aan dit programma vind ik dat je automatisch tijd voor jezelf vrijmaakt. De data voor de live-dagen en online sessies staan vast. Daarmee geef je ook de noodzaak aan om aan jezelf te werken. Dit keer pak ik alles bewust anders aan dan toen ik aan het jaarprogramma meedeed. Toen voelde ik me weleens meer toeschouwer dan deelnemer, omdat het veiliger voelde om inzichten te gebruiken voor mensen om me heen dan voor mezelf. Nu sta ik écht aan en voel ik me 100% deelnemer. In plaats van te denken ‘Dit kan ik gebruiken voor mijn werk!’, denk ik nu ‘Die vraag mag ik mezelf best vaker stellen’.”

Stilstaan bij jezelf

Miracle Roadmap helpt Anna om vaker stil te staan bij zichzelf. “Of het nu is voor een online sessie, een live event in Veenendaal of via de 365-meditaties, je neemt de tijd en haalt er altijd dingen uit. Ook vind ik het fijn dat je het met elkaar doet. Binnen de cirkel en ook met andere 365-deelnemers heb ik echt het gevoel dat we dezelfde taal spreken. Je hoeft niet uit te leggen hoe iets werkt of wat je voelt; we begrijpen elkaar al. Dat maakt het anders dan als je er met familie of vrienden over praat die hier minder in thuis zijn.”

Verder vindt Anna de thema’s een fijne houvast, ook al benadrukt ze dat je altijd gaandeweg wel weer verrast wordt door onverwachte dingen die op je pad komen. “Ik vind het fijn dat Arjan en David dingen op meerdere manieren uitleggen. Als je iets niet direct begrijpt, komt er later wel weer een andere uitleg waarmee je het wél begrijpt. David en Arjan hebben zich de afgelopen jaren erg ontwikkeld en zijn meer met spiritualiteit bezig, maar ze brengen dat altijd heel nuchter en helder. Zeker geen geitenwollen-sokken-taferelen! Dat maakt het voor iedereen toegankelijk.”

Groots denken, dromen én doen

Het belangrijkste wat er in Anna is veranderd door Miracle Roadmap? “Ik durf weer groots te denken en te dromen. En dan niet alleen denken en dromen, maar die dingen ook echt gaan doen. Door wél langer bij mijn gezin te zijn. Door wél dit huis te kopen, ook al vind ik het spannend. Het lukt me weer om dat te doen zonder oordeel en zonder mijn ego: twee dingen die, als je niet oplet, sneller en vaker dan je wilt om de hoek komen kijken.”

Een bijzondere ervaring liet Anna laatst opnieuw beseffen dat je soms dingen “gewoon” moet doen. Een familieopstelling in haar cirkel leverde haar mooie inzichten op. Toen David in de grote zaal – met meer dan 1000 deelnemers – vroeg wie zijn ervaring wilde delen, stak Anna haar hand op. “Ik dacht: ik wil 100% meedoen en 100% vertrouwen dat ik dit goed kan overbrengen. Ik had veel vragen, nog geen antwoorden. Maar dat was oké. Ik deelde mijn verhaal en kon er 100% op vertrouwen dat de antwoorden vanzelf komen.”

anna
deelnemers-miracle-roadmap-2022-live-zaal-JPEG

Ben jij klaar om uit de ratrace te komen en weer écht te leven?

Wil jij, net als Anna, weer 100% stilstaan bij wat je wilt, wie je bent en waar je naartoe wilt? Doe jezelf de reis van je leven cadeau door deel te nemen aan ons 16-weekse programma Miracle Roadmap. In magische live seminars en krachtige online sessies ga je samen met David en Arjan, jouw eigen coach, gelijkgestemden én jezelf aan de slag om nog meer uit het leven te halen.

Dit programma helpt je om concrete stappen te zetten naar het leven waar jij van droomt. Op het gebied van mentale gezondheid, relaties, werk én overvloed. Lees meer over Miracle Roadmap of vraag een gratis adviesgesprek aan. Dan kijken we samen of Miracle Roadmap op dit moment bij jou past.